BLOG

Keramiek en glas: antiek materiaal in moderne stijl

DEEL DIT BERICHT OP

DEEL DIT BERICHT OP

           

Welkom in de wondere wereld van keramiek en glas. Waar het oudste keramische vaatwerk dat ooit gevonden is tussen de 20.000 en 12.000 jaar oud is, dateert het oudste glas uit ongeveer 5.000 jaar voor Christus. Het zijn echter allebei materialen die we in het heden nog veelvuldig gebruiken. Dankzij de veelzijdigheid en de vele mogelijkheden is het met de tijd meegegaan en vandaag de dag nog steeds geschikt om aan te schaffen of cadeau te doen.

Bij keramiek denk je, terecht, al snel aan een servies. Maar iemand een heel servies cadeau doen is wellicht niet helemaal wat je in gedachten had. Bij Femlie Cadeaushop kan je terecht voor unieke items die elk servies opfleuren en een uniek tintje zullen geven. Deze items zijn dus zeker geschikt als geschenk! Denk aan een paar Blushing Birds schoteltjes van Pip Studio. Thee of koffie drinken krijgt zo meer kleur. Ben je eerder op zoek naar iets fris en fruitigs? Een schaaltje of bord in de vorm van een citroen geeft elke gedekte tafel een zomers tintje.

Mocht je toch van het servies-idee af willen wijken, hebben wij ook een collectie aan vazen, waaronder deze met een jungle thema. Benieuwd naar het verhaal achter deze vazen? Lees dan ons blog over Return to Sender.

En dan is er nog glas, daar kan je echt alle kanten mee op. Een robuuste vaas is zeker een geschikt cadeau voor mannen, voor vrouwen kan je kiezen uit een breed assortiment aan gedecoreerd glas, zoals deze golden flower schenkkan.

Mocht je op zoek zijn naar iets decoratiefs in plaats van functioneels, kies dan uit onze brede selectie vazen met droogbloemen en veren. Modern, en in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je voor iedereen die je in gedachten hebt kan slagen.

Bekijk al deze producten van keramiek en glas in de webshop of kom een kijkje nemen in onze winkel in Zaltbommel!

 

 

blog

Cadeau inspiratie

Duurzaam, eerlijk en origineel

Breng de Bling in je Kerst met ‘Sjaal met Verhaal’ bij Femlie

Breng de Bling in je Kerst met ‘Sjaal met Verhaal’ bij Femlie

De feestdagen komen eraan, en het is tijd om je interieur op te pimpen en de ultieme kerstsfeer te creëren. Bij Femlie Cadeaushop in Zaltbommel hebben we iets heel speciaals voor je in petto. Maak kennis met de geweldige kerstdecoratie van "Sjaal met Verhaal," met als...

Moederdag

Moederdag heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Griekenland en Rome, waar ze de godinnen Rhea en Cybele vereerden als moeders van de goden. In de Middeleeuwen begon Moederdag in Engeland als Mothering Sunday, waarin kinderen naar huis zouden...